Westra-interieur

DE ONTWERPERS  |  DE MAKERS  |  ONZE COLLECTIE  |   SHOWROOM  |  CONTACT

De interieurmakers

10.000e meubel gemaakt in 2017  |  hoge waardering architecten  |  projectinrichting  |  sinds 2005  |  hoge kwaliteit en service

De ultieme belevenis een ovale tafel uit Friesland

Echte meubelmakers in Friesland die hun vak verstaan.HOME  |  WAAROM OVAAL  |  ERVARINGEN  |  VRAGEN  |  PRIJS EN WAT KOST HET  |  TAFEL MODELLEN  |  HET HUIS

Informatie aanvragen

ovale-tafel

BEKIJK DE COLLECTIE

Ovale tafels

Vul in onderstaand veld uw vragen

Ovale tafel uit Friesland

Uw ovale tafel gemaakt door de beste vakmensen uit Friesland

Zoekt u een ovale tafel ? Kijk dan eens op deze website wij ontwerpen en produceren op ambachtelijke wijze elke week talloze ovale houten tafels. Een echte ovale tafel uit Friesland betekend hoge kwaliteit en elke tafel met een uniek verhaal.

De ambachtelijke werkwijze van onze meubelmakers en de hoge prioriteit die ze geven aan elke ovale tafel die gemaakt word in Friesland is voor de klant een echte meerwaarde. Duur ? Wat is duur van de ruwe plank tot het eind product hebben we geheel zelf in de hand en u betaald zeker niet de hoofd prijs bij ons.

Naast de hoge kwaliteit is functionaliteit zeer belangrijk, immers je wil een meerwaarde in je huis of bedrijf halen met een ovale tafel. Onze Friese meubelmakers maken tafels die bijna allemaal stuk voor stuk handig zijn in gebruik. Dat je je voeten op een dusdanige wijze onder het blad kan hebben dat het makkelijk tafelen is.!

Een ovale tafel van ons uit Friesland is de specialiteit van Meubelfabriek Artisew van Westra-interieur. U kunt kiezen tussen vele houtsoorten, metaal, eettafel modellen, toepassingen zoals inlegbiezen of een freesrand, afmetingen, vormen en stijlen en afwerkingen zoals monocoat of matte lak.

Houtsoorten voor een eettafel

De meest gekozen houtsoort is eikenhout. Zoals robuust eiken, licht rustiek eiken en geborsteld eiken. Maar meestal leveren we strak geschuurde bladen voor de eettafels. We kunnen ook andere houtsoorten leveren, zoals walnoten, esdoorn, kersen, iepen.

Elk eettafel kunnen we voor u maken: rond, ovaal, vierkant of rechthoekig. Ook een uitschuifbare eettafels en grote eettafels voor grotere gezelschappen zijn veel gevraagd. Wij maken kloostertafels, robuuste tafels, landelijke tafels en vele andere stijlen. Het hout wordt ook regelmatig gecombineerd met blank staal, zwart staal, gepoedercoat staal en roestvrij staal (RVS).

Eettafel 3D getekend

Wij werken vrij informeel en laagdrempelig. Wij maken graag een afspraak met u om uw wensen te bespreken. Uw tafel wordt dan in 3D getekend vaak door FeicoJr. Westra zelf. En als u volledig tevreden bent met de details maken wij de tafel voor u.

Onder het productie proces maken wij zo nu en dan fotos handig voor ons maar nog leuker voor de klant.

Nee de eettafel is niet meer weg te denken, Westra-interieur heeft een hele bijzondere collectie eettafel op deze website te staan wij nodigen u dan ook uit om onze eettafel collectie te bewonderen.Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft. Dan komen we graag in contact met u.

Informatie:

Info@westra-interieur.nl

WhatsApp 06 30142411 (geen telefoon)

Westra-interieur B.V.

Mr WM Oppedijk van Veenweg 22d2

9251GA Burgum

WhatsApp 06 30142411 (geen telefoon)

E: info@westra-interieur.nl

KvK nr. 60658878

BTW nr. NL854003228B01

Bankgegevens: Rabobank: NL93RABO0182498352

T.n.v. Westra-interieur B.V.

Openingstijden showroom:

Dinsdag t/m Vrijdag 10.00-17.00uur

Zaterdag 10.00-16.00uur

Waarom kies je eigenlijk voor een ovale tafel en wat voor nut heeft een ovale eettafel vorm nou eigenlijk in onze woonkamer of interieur ?


Ooit is de gedachte geweest dat rechthoek de standaard was voor een eettafel maar dit is natuurlijk helemaal niet zo een rechthoek tafel zit je naast elkaar en geeft een minder plezierige kant van het tafelen als je met een groep mensen aan tafel zit.


Een ovale tafel daarin tegen is organisch een lijnen spel die oneindig is in zijn vorm ovaal. Niet alleen zit je naast elkaar met een ovale eettafel maar ook zit je met elkaar om tafel een vorm die zorgt dat je tafelt met iedereen en tegelijk contact vaaks kan hebben. Een ovaal is gezelliger dan een rechthoek tafel al kun je natuurlijk ook gezellig met een rechthoek eten aan een eettafel maar toch is het verhaal van een ovale eettafel nog niet uitgesproken.


Een ovaal word ook vaak vergeleken met een ellips men zegt wel eens het is hetzelfde en dat is natuurlijk niet geheel waar want een ellips tafel is vaak gemaakt op basis van een berekening en een ovaal kan met uiten als een rechthoek met gebogen ovale lijnen en vaak ook rondige hoeken. Daarin tegen spreekt met eigenlijk van de standaard tafels die men ziet op google of andere sites in ovale term terwijl de meeste ellips zijn van vorm.


Waarom zou je een ovale tafel eigenlijk kiezen bij Westra-interieur in Burgum ? Het kan ook zijn dat je je inrichting ruimtelijker wil hebben een ovale eettafel schikt zich ook hiervoor uitstekend. Niet alleen ben je de hoeken kwijt van een rechthoek ten opzichte van een ovaal of ellips maar zie je ook daadwerkelijk meer vloer en ruimte terwijl vaaks de ovaal meer gevoelsruimte aan tafel bied.


Naast het kiezen van een ovaal van Westra-interieur uit Burgum is ook het onderstel alles bepalend voor het karakter en eigenschap. Je woonkamer of inrichting is gestemd op een bepaald karakter en daar hoort het juiste onderstel onder een ovaal blad bij natuurlijk.

Dan kan men ook nog kiezen voor de houtsoort, houtsoorten genoeg maar in Nederland kiest men vaak toch voor de standaard eiken houtsoort. Voor ovale eettafels is eiken zeer geschikt het splintert niet en je kan vele afwerkingen van bijvoorbeeld monocoat kiezen als pigment kleur. Een trend heden in 2018 is matte 2 componenten lak als afwerking voor de ovale tafels van Westra-interieur.


Ben je overtuigd om een ovale tafel te nemen ? nee ik kan alleen maar zeggen dat een ovale vorm voor een eettafel eigenlijks alleen maar voordelen heeft. Soms is het zelfs zo dat je met een ovale vorm zelfs een iets grotere tafel kan nemen.


Feiten zijn er genoeg waarom mensen vaak ovaal toch beter vinden tafelen dan een rechthoek dit kan men zien in bedrijven waar men vaak een vergadertafel of conferentie tafel ovaal van vorm neemt i.p.v. rechthoek.

Wilt u advies ? kom dan eens langs in onze showroom van Westra-interieur te Burgum