Westra-interieur

De interieurmakers

DE MAKERS VAN WESTRA-INTERIEUR

Bijzondere jongens


Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft. Dan komen we graag in contact met u.

Informatie:

Info@westra-interieur.nl

Tel: 0511 402559

Westra-interieur B.V.

Mr WM Oppedijk van Veenweg 22d2

9251GA Burgum

T: 0511 402559

E: info@westra-interieur.nl

KvK nr. 60658878

BTW nr. NL854003228B01

Bankgegevens: Rabobank: NL93RABO0182498352

T.n.v. Westra-interieur B.V.

10.000e meubel gemaakt in 2017  |  hoge waardering architecten  |  projectinrichting

DE ONTWERPERS  |  DE MAKERS  |  ONZE COLLECTIE  |   SHOWROOM  |  CONTACT

Ga terug naar Home

Informatie aanvragen


HOME  |  WAAROM OVAAL  |  ERVARINGEN  |  VRAGEN  |  PRIJS EN WAT KOST HET  |  TAFEL MODELLEN  |  HET HUIS

Westra-interieur en haar  unieke moderne  Meubelfabriek Artisew

Onze meubelfabriek in Friesland is al jaren gespecialiseerd in het produceren van verlijmde houten panelen voor de eigen collectie houten tafels En kasten op maat, maar ook voor de Nederlandse meubelmakerijen en trappenmakers alsmede de keuken en interieurbouwers in heel Nederland.

Voor de verlijmde panelen beschikken wij over een modern machine park in Burgum waar gewerkt word met nieuwe schaafmachines en breedbandschuurmachines en een lijmpers van 25 meter lang waarmee we snel en efficiënt naar wens verlijmde houten panelen kunnen produceren door ervaren gecertificeerde meubelmakers.

Ons team van geestelijk ruim denkende vakmensen staan elke dag voor u klaar om de meest waanzinnige meubelstukken te produceren voor de Nederlandse markt. Of het nu gaat om een bijzettafel tot 100 tafels tegelijk zij zijn degene die hun hand er niet voor omdraaien.!

Uniek in Nederland is dat Meubelfabriek Artisew geboren is uit vakmanschap en gegund is door vele architecten, project inrichters bedrijven en particulieren hierdoor hebben we een bestaansrecht opgebouwd voor de toekomst.

Feico Westra verdient een goede boterham met zijn meubelfabriek in Burgum. Zonder banklening, zonder marketingbudget en zonder complexe machines.

Kenst American Chopper? Dat programma op Discovery over de vrijgevochten motorbouwers Paul Sr en Paul Jr. Ze werken als beesten, zweten als vechtsporters, brullen en dollen, maar aan het einde van elke aflevering rolt er een briljant customized kunstwerk de werkplaats uit. Dat wol ik mei tafels.

Feico Westra (42) doet bijna alles anders dan een doorsnee ondernemer. Hij heeft er succes mee. Zijn tafels en kasten staan bij eigenzinnige particulieren, in grote bedrijven, in klinieken, ziekenhuizen en zwembaden, in gemeentehuizen en in de Tweede Kamer. Trots: De nije Keamerfoarsitster Khadija Arib hat krekt de Flexion besteld. De Flexion is een ovalen blad op een gebogen onderstel. Een geaarde tafel van eikenhout. Zelf ontworpen. Westra werkt wel met architecten, maar louter in de rol van opdrachtgevers, van zijn ontwerpen blijven ze af.

Vijftien man heeft hij aan het werk. De helft geschoold meubelmaker, de andere helft Wajonger of Participatiewetter, jongens met een zwerfverleden of een afkorting. Pdd-nos en datsoarte dingen. Harde werkers zijn het, bijzondere mannen, hij is ontzettend wijs met ze. Geschaafd door tegenslag, zoals hij dat zelf ook is. Ik stean yn harren skuon.

Jeugd

Zijn jeugd was bikkelhard, vertelt Feico. Zijn ouders hadden een kruidenierszaak in Kootstertille, later stonden ze op de markt.
Tegen zijn twintigste dreigde hij psychisch de bocht uit de vliegen, hij praat er liever niet over. Land- en tuinbouwschool had hij, maar geen werk. Een Melkertbaan bracht redding. In Twijzel kon hij later bij Pilat en Pilat aan het werk als leerling-meubelmaker. In zijn vrije tijd timmerde hij fanatiek door. It ûndernimmerskip siet er al yn. Toen Pilat en Pilat begin deze eeuw de productie verplaatste naar Bosnie, was de tijd rijp voor Westra Interieur. Eerst met zijn vader, en toen die overleed alleen met zijn vrouw Sandra.

Vanaf het begin deed hij alles op zijn eigen manier. De bank bijvoorbeeld heeft hij altijd buiten de deur gehouden. Lienings? Ferskriklik. Ik ha op myn hûs in hypoteek, dat fyn ik slim genoch. Ik wol frij weze. Een oom is aandeelhouder, dat scheelt. Machines koopt hij het liefst op veilingen. Hij gaat voor eenvoudige functionaliteit. Ik betelje leaver myn personiel ekstra as dat ik te folle betelje foar in masine.Ontwerpen

Constructietekeningen zijn taboe. Te abstract. Feico zet zijn schetsen via Dropbox in de werkplaatscomputer. De jongens klikken hun opdracht aan, zien wat het worden moet, noteren de maten op hun werkbriefje, stellen een kar met hout samen en gaan aan de slag. Zo is de papierhandel rond een opdracht teruggebracht tot precies 1 vel A4. Foutmarge? Hast nihyl.

Zijn ontwerpen doen vertrouwd aan. Toch is de herkomst niet makkelijk te vangen. Wat is bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van ‘De Kathedraal, een tafel met een gesloten onderstel?

Hij stond in de Dom van Keulen, vertelt Feico, en dacht: iedereen kijkt omhoog, waar kijken ze toch naar? Naar de ramen! Se binne ûnder de yndruk fan de ruten. Hij keerde de boogvorm om. Zo ontstond het onderstel.

Aan adverteren op de klassieke manier doet hij niet. Maar wekelijks staat Westra Interieur wel met een hele pagina in de Actief, die woensdags bij 75.000 huishoudens in en rond Burgum wordt verspreid. In ongepolijste stijl schrijft Feico over zijn jongste belevenissen. Over een boer die een eethoek zoekt (een vrouw heeft hij al), over een Amsterdamse dame van 98 jaar die in haar 2 liter turbo naar Burgum reed om een tafel van 3,5 meter te bestellen. Maar ook over sterk persoonlijke zaken, zoals over het het overlijden van hun zoon Bram, of over de tafel die hij maakte voor de kerk. Wy binne lid fan ’e Pinkstergemeente yn De Westereen.

Speciaal project

Bijzondere verhalen dat is ook de slogan van het merk Artisew Meubels met een puur verhaal. De verhalen worden doorgeplaatst op Facebook, Twitter en de website. Daar kunnen ze rekenen op honderden likes, retweets en clicks.

Architecten en andere opdrachtgevers vallen als een blok voor zijn verhaal. Ook al omdat hij het vertelt in een zwart T-shirt waar de glans al af is. 3,95 by de Bentex. Sa witte se dat it jild net yn djoere dingen sit. Maatschappelijke betrokkenheid is vaak een eis bij aanbestedingen, licht Feico toe. Met het Westra-verhaal scoren ze punten.

Eigenlijk wil Feico het verhaal over Dubai vertellen, maar hij bijt zijn tong af. It is noch net run. Er zit iets bijzonders aan te komen voor een van de hoogste gebouwen ter wereld. Iets voor op de bovenste verdieping. Mar no haw ik al te folle sein.

De zaken gaan voor de wind. Met de goede jaarwinst in 2016 is hij zeer tevreden. Een sprong maken, verder groeien? Misschien, het is geen moeten. Dat de jongens het goed hebben, dat telt. Dat se in ynkommen ha, sadat se in huske keapje kinne foar de frou en de bern. As Werknimmer!


Leeuwarder Courant.


Ga terug naar Home

Ga terug naar Home