Westra-interieur

De interieurmakers

WESTRA-INTERIEUR FRIEZEN VOOR AMSTERDAM

Meubelfabriek voor de hoofdstad Amsterdam


Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft. Dan komen we graag in contact met u.

Informatie:

Info@westra-interieur.nl

Tel: 0511 402559

Westra-interieur B.V.

Mr WM Oppedijk van Veenweg 22d2

9251GA Burgum

T: 0511 402559

E: info@westra-interieur.nl

KvK nr. 60658878

BTW nr. NL854003228B01

Bankgegevens: Rabobank: NL93RABO0182498352

T.n.v. Westra-interieur B.V.

10.000e meubel gemaakt in 2017  |  hoge waardering architecten  |  projectinrichting

DE ONTWERPERS  |  DE MAKERS  |  ONZE COLLECTIE  |   SHOWROOM  |  CONTACT

Ga terug naar Home

Informatie aanvragen


HOME  |  WAAROM OVAAL  |  ERVARINGEN  |  VRAGEN  |  PRIJS EN WAT KOST HET  |  TAFEL MODELLEN  |  HET HUIS

Feico Westra verdient een goede boterham met zijn meubelfabriek in Burgum. Zonder banklening, zonder marketingbudget en zonder complexe machines.

Ken je American Chopper? Dat programma op Discovery over de vrijgevochten motorbouwers Paul Sr en Paul Jr. Ze werken als beesten, zweten als vechtsporters, brullen en dollen, maar aan het einde van elke aflevering rolt er een briljant customized kunstwerk de werkplaats uit. Dat wil ik met tafels.

Feico Westra (42) doet bijna alles anders dan een doorsnee ondernemer. Hij heeft er succes mee. Zijn tafels en kasten staan bij vele Amsterdamers van grachtenpanden tot grote villas en kleine en grote bedrijven in Amsterdam. Westra werkt ook jaren lang op een zeer positieve manier met diverse projectinrichters en architecten in en rond Amsterdam. De combinatie van FeicoJr zijn Friese DNA en het Amsterdamse cultuur is een perfecte combinatie om samen te werken. Ook de particulieren in en rond Amsterdam die tafels en kasten hebben laten maken door het Friese bedrijf van FeicoJr.Westra zijn stuk voor stuk dik te vreden.

Vijftien man heeft hij aan het werk. De helft geschoold meubelmaker, de andere helft Wajonger of Participatiewetter, jongens met een zwerfverleden of een afkorting. Pdd-nos en datsoarte dingen. Harde werkers zijn het, bijzondere mannen, hij is ontzettend wijs met ze. Geschaafd door tegenslag, zoals hij dat zelf ook is. Ik sta in hun schoenen.

Jeugd

Zijn jeugd was bikkelhard, vertelt Feico. Zijn ouders hadden een kruidenierszaak in Kootstertille, later stonden ze op de markt.
Tegen zijn twintigste dreigde hij psychisch de bocht uit de vliegen, hij praat er liever niet over. Land- en tuinbouwschool had hij, maar geen werk. Een Melkertbaan bracht redding. In Twijzel kon hij later bij Pilat en Pilat aan het werk als leerling-meubelmaker. In zijn vrije tijd timmerde hij fanatiek door. It ûndernimmerskip siet er al yn. Toen Pilat en Pilat begin deze eeuw de productie verplaatste naar Bosnie, was de tijd rijp voor Westra Interieur. Eerst met zijn vader, en toen die overleed alleen met zijn vrouw Sandra.

Vanaf het begin deed hij alles op zijn eigen manier. De bank bijvoorbeeld heeft hij altijd buiten de deur gehouden. Leningen? verschrikkelijk. Ik heb op mijn huis een hypotheek, dat vind ik al slim genoeg. Ik wil vrij wezen. Een oom is aandeelhouder, dat scheelt. Machines kocht hij jaren geleden op veilingen maar door het succes kon hij nu een compleet nieuw machine park kopen we kunnen nu Amsterdam en omgeving waar we zeer veel meubels voor maken nu snel en goed voorzien van de mooiste meubels op een relatief snelle levertijd.Ontwerpen

Constructie tekeningen zijn taboe. Te abstract. Feico zet zijn schetsen via Dropbox in de werkplaatscomputer. De jongens klikken hun opdracht aan, zien wat het worden moet, noteren de maten op hun werkbriefje, stellen een kar met hout samen en gaan aan de slag. Zo is de papierhandel rond een opdracht teruggebracht tot precies 1 vel A4. Foutmarge? Bijna 0

Zijn ontwerpen doen vertrouwd aan. Toch is de herkomst niet makkelijk te vangen. Wat is bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van ‘De Kathedraal, een tafel met een gesloten onderstel?

Hij stond in de Dom van Keulen, vertelt Feico, en dacht: iedereen kijkt omhoog, waar kijken ze toch naar? Naar de ramen! Se binne ûnder de yndruk fan de ruten. Hij keerde de boogvorm om. Zo ontstond het onderstel.

Aan adverteren op de klassieke manier doet hij niet. Maar wekelijks staat Westra Interieur wel met een hele pagina in de Actief, die woensdags bij 75.000 huishoudens in en rond Burgum wordt verspreid. In ongepolijste stijl schrijft Feico over zijn jongste belevenissen. Over een boer die een eethoek zoekt (een vrouw heeft hij al), over een Amsterdamse dame van 98 jaar die in haar 2 liter turbo naar Burgum reed om een tafel van 3,5 meter te bestellen. Maar ook over sterk persoonlijke zaken, zoals over het het overlijden van hun zoon Bram, of over de tafel die hij maakte voor de kerk. Wy binne lid fan ’e Pinkstergemeente yn De Westereen.

Speciaal Vanuit het Hart.!

Amsterdam is voor ons een speciaal gebied, we maken er vele tafels en kasten op maat voor een breed particulier gebied. Amsterdam was van zijn 18e al een bekent gebied, destijds werkte FeicoJr voor een meubelmaker die in Amsterdam een grote woonwinkel had met tafels en kasten van hout. Vaak bezorgde hij de meubels ook en weet zodoende veel van de Amsterdamse omgeving. ( Ik vind het een mooie stad, het is tenslotte onze hoofdstad) Nu ruim 20 jaar later maakt hij zelf met zijn team meubelmakers de meest mooie tafels en kasten voor vele particulieren en bedrijven in en rond Amsterdam.

De combinatie Friesland - Amsterdam is eigenlijks best wel uniek te noemen en tegelijkertijd 1 van de mooiste contacten we maken altijd wel grapjes als Fries en Amsterdammer met elkaar het ligt soms mijlen ver uitelkaar de denkwijzen en taal etc maar het leuke is dat elke klant bijna wel iets bewonderlijks heeft een verhaal een vraag en het nieuwsgierige.

Wat wij persoonlijk ervaren is dat Amsterdam Friesland erg waardeert voor hun eerlijkheid, afspraak is afspraak mentaliteit. Wij als nuchtere Friezen vinden de Amsterdamers weer top in hun oprechtheid en recht door zeer mentaliteit.

Het succes ? Een ambachtelijke Friese meubelfabriek die de wensen voor Amsterdammers waar maakt.

Leeuwarder Courant.


Ga terug naar Home

Ga terug naar Home